Espai de psicomotricitat y teràpia familiar | Teràpia Familiar
194
page-template-default,page,page-id-194,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

L’espai d’atenció a les famílies és fonamental per al nostre abordatge. Escoltar i atendre les seves demandes concretes en sessions de teràpia familiar, en grups de pares on poder reflexionar sobre temes d’interès comú, i des de l’àmbit més preventiu, en  tallers de psicomotricitat en família.

TERÀPIA FAMILIAR

La Teràpia Familiar és una disciplina psicoterapèutica que treballa amb la família per tal de promoure el bon desenvolupament d’aquesta, per tal d’ajudar a resoldre situacions de conflicte  i malestar i per augmentar la capacitat d’afrontar situacions complexes.

Existeixen molts factors, tant a nivell personal com de l’entorn, que poden influenciar en la dinàmica familiar generant situacions de desequilibri, com per exemple: situacions de crisi familiars, processos de dol, dificultats amb els fills, esdeveniments vitals estressants, dificultats de comunicació i de ressolució de problemes, dificultats emocionals, estrès, etc.

La Teràpia Familiar Sistèmica té com a objectiu oferir un nou context comunicatiu en que es pugui evaluar, abordar i resoldre  els conflictes familiars i relacionals. Potenciant els recursos naturals de cada família per relacionar-se, les capacitats de cadascun dels integrants i les oportunitats que hi poden haver en el context en el que viuen.

ESPAI D’AJUDA A LA CRIANÇA

La psicomotricitat en família fomenta el vincle i les actituts que fan possible una millor relació i comunicació en el marc familiar i la relació amb altres famílies. Aquestes activitats son dinamitzades per els psicomotricistes, que faciliten un ambient segur, estimulador i flexible i que acompanyen les necessitats i els interessos dels infants per el seu desenvolupament integral.  

 

GRUPS DE PARES

Considerem important crear un lloc de trobada per reflexionar en grup sobre la tasca educativa i d’ajuda que es realitza amb els infants.

Amb aquest espai-taller busquem reforçar el paper com a educadors en la vida familiar i comunitària. La família és l’entorn més important on es desenvolupen els fills i en el qual es van realitzant com a persones madures i responsables. Tots aprenem en la vida familiar.

En aquestes reunions buscarem solucions i respostes a les qüestions i dificultats que ens planteja l’acte educatiu i de criança. Donant estratègies per, entre d’altres coses, escoltar i comprendre el moment personal i evolutiu dels fills/es i poder donar-los una resposta ajustada a les seves necessitats.

Aquests tallers es realitzen mensualment amb un calendari previament establert. Si hi esteu interessats podeu demanar més informació.